ROOSENDAAL - RBC Roosendaal heeft vandaag de Nederlander Robert Maaskant aangetrokken als nieuwe trainer. De 36-jarige Maaskant, die in november ontslagen werd bij Willem II en bij RBC een contract voor anderhalf jaar kreeg, was eerder al twee keer aan de slag bij RBC: van 1999/2000 tot 2001/2002 en van februari 2003 tot en met het seizoen 2003/2004.
RBC stuurde dinsdag trainer Dolf Roks de laan uit wegens tegenvallende prestaties. De club van Sidney Lammens, Björn Daelemans en Tim Smolders staat in de eredivisie onderaan met slechts 4 punten uit 18 wedstrijden. Maaskant krijgt Jurriaan van Poelje en Eric Hellemons als assistenten.

Maaskant, als voetballer actief bij onder meer Go Ahead Eagles, FC Zwolle en Excelsior, behaalde bij RBC in zijn vorige twee periodes veel succes. Hij promoveerde in 2000, degradeerde meteen weer en nam in 2002 afscheid met een nieuwe promotie naar de eredivisie. Na een korte periode bij de Eagles in Deventer kwam hij in 2003 terug in Roosendaal en behoedde hij RBC voor een terugkeer naar de eerste divisie. Het seizoen daarna presteerde RBC zeer sterk, waarop Willem II Maaskant een contract aanbood.