UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben een nieuwe topman in de persoon van Karel Noordzij, oud-voorzitter van Transport en Logistiek Nederland TLN. De nieuwe president-commissaris W. Meijer maakte zijn benoeming gisteravond bekend.
Noordzij volgt H. Huisinga op, die woensdag min of meer onder druk van minister Tineke Netelenbos van Verkeer en Waterstaat vertrok. Met hem legden ook de commissarissen van het op alle fronten falende vervoersbedrijf hun functie neer.

Noordzij was voor hij bij TLN kwam lid van de directie van de Luchthaven Schiphol. Meijer zei dan ook dat de NS bij Noordzij, met zijn ervaring in de transportsector, "in goede handen is". "De benoeming van Noordzij is na zorgvuldige afweging tot stand gekomen. De overgebleven directieleden en de Centrale Ondernemingsraad hebben ingestemd", aldus Meijer.

Noordzij krijgt als interim-manager de zware taak NS in zes maanden weer op de rails te zetten. Daarbij is een verbetering van de gespannen arbeidsverhoudingen binnen het bedrijf hard nodig.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig