De Crem 'niet in oorlog' met bloggers
Foto: photo news
Minister van Defensie Pieter De Crem is naar eigen zeggen 'niet in oorlog' met het fenomeen bloggen. Hij blijft wel bij zijn standpunt dat sommige blogs 'slecht gebruikt' kunnen worden.
'Ik ben niet in oorlog met het fenomeen bloggen, bloggen is slechts een instrument', aldus De Crem (CD&V) woensdag tijdens een ochtenduitzending van de RTBF-radio. 'Maar van tijd tot tijd wordt het slecht gebruikt.'

Sinds zijn laatste reis naar New York is De Crem op verschillende weblogs een 'hot item'. Een en ander is het gevolg van een bezoek aan de Belgische bar 'B Cafe'.

Nathalie Lubbe Bakker, een Nederlandse die daar als serveerster werkte, bracht achteraf op haar weblog verslag uit van De Crems bezoek, in geuren en kleuren.

Ze was naar eigen zeggen geschokt door het gedrag van de minister. Hij zou stomdronken in de bar zijn aangekomen, schunnige Nederlandstalige liedjes hebben gelald, zichzelf hebben willen bedienen achter de bar, en dies meer.

Volgens een lid van De Crems delegatie was de minister overigens enkel in New York omdat er 'in Brussel niets te beleven viel', schreef Lubbe Bakker.

Twee dagen nadat ze haar berichtten gepost had, werd ze ontslagen, al dan niet na een telefoontje van het kabinet-De Crem.

De minister kreeg woensdag vragen voorgeschoteld over de uitspraken die hij vorige week in de Kamer deed omtrent die zaak.

De Crem gaf in de Kamer toe dat een lid van de delegatie die een werkbezoek bracht aan de VS, telefonisch contact heeft gehad met de New Yorkse werkgever van het barmeisje, maar dat er nooit iets is geïnsinueerd over een ontslag.

De Crem verklaarde tijdens het interview met de RTBf dat hij bij de juridische diensten van zijn departement navraag had gedaan hoe 'zijn integriteit in de toekomst zou kunnen worden beschermd'.

Intussen heeft het Nederlandse weblog GeenStijl.nl aangekondigd het doen en laten van De Crem angstvallig in de gaten te houden.