DEN HAAG - De ministers van Sport van de Europese Unie zijn boos op de wereldvoetbalbond FIFA. In een brief aan voorzitter Sepp Blatter maken de Europese sportministers hun beklag over het feit dat de FIFA ondanks eerdere toezeggingen de Wereld Anti Doping Code nog steeds niet heeft ondertekend.

De ministers wijzen de FIFA er nogmaals op dat de ondertekening in augustus 2004 had moeten gebeuren. De wereldvoetbalbond is zo’n beetje de enige sportorganisatie die de internationale dopingcode nog niet heeft ondertekend.

De FIFA verklaarde in mei te zullen overgaan tot ondertekening. Dat moest de bond ook wel, wilde voetbal op het olympisch programma in Athene blijven.

Voorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) had eerder aangegeven sporten te weren als ze de antidopingcode niet zouden tekenen. Door de toezegging kreeg de FIFA dispensatie.

De sportministers van de EU kwamen eerder deze week informeel bijeen in Den Haag. De ministers hebben aan alle lidstaten een oproep gedaan om na te gaan hoe de FIFA verder onder druk gezet kan worden.