TONGEREN - De holding Care 4 Data Group, waartoe de producent van diskettes ,,Sentinel'' en van cd’s en dvd’s ,,Care 4 Data'' in Wellen behoren, heeft vandaag de boeken neergelegd. De rechtbank van koophandel van Tongeren heeft onmiddellijk het faillissement van de holding en de twee vennootschappen uitgesproken. Er werden twee curatoren met de verdere afhandeling van het faillissement belast.

Bij Sentinel, Care 4 data en de Care 4 data Group in Wellen werken in totaal 247 personeelsleden. Zij worden momenteel op een personeelsvergadering over het faillissement ingelicht. Behalve in Wellen beschikt Sentinel nog over vestigingen in Nederland, Duitsland, Hongarije en Frankrijk. De groep stelt in totaal 384 mensen tewerk.

Het faillissement is te wijten aan de sterke omzetdaling ten gevolge van de concurrentie, de stopzetting van kredieten door de banken en het gebrek aan eigen middelen om de kosten van een herstructurering te dragen, aldus nog Vanmol.

Het bedrijf kampte al een tijdje met moeilijkheden. Zo werd er de voorbije maanden regelmatig economische werkloosheid ingevoerd. Sentinel had daarnaast ook bankschulden ter waarde van 10 miljoen euro en een schuld van 4 miljoen euro bij zijn leveranciers. Het passief van de nv Sentinel in Wellen bedroeg eind november 22 miljoen euro. Dat van Care 4 data 7 miljoen euro en van de holding 13 miljoen euro.

Kandidaat-overnemers

Volgens persrechter Roger Vanmol van de Tongerse rechtbank van koophandel zijn er volgende week al gesprekken gepland tussen de curatoren en kandidaat-overnemers die het failliet verklaarde bedrijf Sentinel in Wellen zouden willen overnemen. Het nieuws wordt door de directie bevestigd.