TEL AVIV _ Ruim tienduizend Israëliërs zijn gisterenavond in Tel Aviv bijeengekomen voor een vreedzame demonstratie. Op de zesde verjaardag van de moord op de voormalige Israëlische premier Yitzhak Rabin wilden ze hun hoop op een geweldloze oplossing voor het conflict met de Palestijnen uiten.
Onder strikte veiligheidsmaatregelen kwam de massa op het Rabinplein bijeen. De huidige eerste minister van Israël, Ariel Sharon, zou de manifestanten normaal gezien toespreken, maar heeft volgens verschillende mediaberichten afgezegd.

De demonstranten hadden spandoeken en borden bij met onder meer de slogan 'Meer dan 900 Israëlische en Palestijnse slachtoffers, hoelang nog?'. Daarmee wilden ze de aandacht vestigen op het aantal doden dat gevallen is sinds het begin van de Israëlisch-Palestijnse onlusten meer dan 13 maanden geleden. Andere opschriften luidden 'We missen u, Yitzhak', en 'Laat moord niet zegevieren'.

Yitzhak Rabin werd op 4 november 1995 door een extreem-rechtse jood vermoord. De man wilde met zijn daad verhinderen dat de Israëliërs nog meer gebied aan de Palestijnen zouden afstaan.