ANTWERPEN/EKEREN _ Het recreatiedomein 'Muisbroek' in Ekeren is preventief gesloten voor bezoekers. Daartoe is beslist nadat een Nederlandse man, die enkele weken geleden kwam duiken, in coma is geraakt door een bacteriële infectie.
Hij heeft die mogelijk opgelopen in de vijvers van het domein. Het water zou bezoedeld zijn door uitwerpselen van ratten. Dat bevestigt de woordvoerster van de Antwerpse lokale politie gisteren.

'De Nederlander is enkele weken geleden komen duiken in de vijvers op het domein. Gisterenmorgen heeft het ziekenhuis van Breda, waar de zieke man wordt verzorgd, gemeld dat het water mogelijk besmet is door uitwerpselen van ratten. De infectie, die de man heeft opgelopen wordt overgedragen door ratten.'

'Mensen van het ziekenhuis hebben nagetrokken welke infectie de man heeft opgelopen en waar hij die zou hebben opgedaan. Zo kwamen ze bij de duikclub en in de vijvers van Ekeren terecht. Het is nog wel lang niet zeker dat de man de infectie daar heeft opgelopen. We moeten de resultaten van de onderzoeken afwachten. Zolang die niet bekend zijn, blijft het domein afgesloten voor de duikers', aldus de Antwerpse politie gisteren.