DOHA _ Vandaag heeft de vermeende terroristenleider Osama bin Laden zich zeer negatief uitgelaten over 'de ongelovigen van de Verenigde Naties' die volgens hem 'een misdaadinstrument' vormen tegen de moslimwereld omdat ze de VS-aanvallen tegen Afghanistan steunen.
Bin Ladens verklaring werd vandaag in de loop van de dag gedeeltelijk uitgezonden op de Arabische satellietzender Al-Jazeera. Vanavond zal de videoboodschap van Bin Laden volledig worden uitgezonden. Dat zal de tweede keer zijn dat Bin Laden publiekelijk een verklaring voor de televisie aflegd sinds de Amerikaanse aanvallen op Afghanistan zijn begonnen.

'Elke dag worden onschuldige burgers vermoord en de VN doet hier niets tegen', zei Bin Laden. 'Nochtans heeft de VN nog steeds geen bewijzen waardoor de aanslagen in Afghanistan zouden kunnen worden verantwoord. Veel Arabische leiders steunen de aanslagen en volgen daarmee de ongelovigen van de VN'.

Al-Jazeera wil niet prijsgeven wanneer de videoboodschap van Bin Laden werd opgenomen. Omstreeks 18.00 GMT zal de integrale boodschap worden uitgezonden.