TONGEREN _ Een taxichauffeur heeft vannacht enkele messteken gekregen van een klant. De man werd gedwongen om zijn taxi af te staan, waarop de dader met de wagen in de richting van Luik vluchtte.
De klant, een man uit Luik, kwam iets na middernacht met een taxi naar dancing Real in Tongeren. Daar aangekomen bleek dat de zaak gesloten was, waarop de klant de taxichauffeur rechtsomkeer liet maken. Op de Luikersteenweg ter hoogte van Vreren (Tongeren) vroeg de klant om te betalen. Hij stapte uit, liep rond de auto en haalde een mes tevoorschijn. De taxichauffeur werd bedreigd, en werd gedwongen de auto af te geven. De chauffeur kreeg daarbij een tweetal messteken in de linker- en de rechterhand. Hij liep ook een snijwonde op in de nek.

De dader reed met de witte Mercedes weg in de richting van Luik. De 54-jarige taxichauffeur uit Luik ging aanbellen bij een nabijgelegen woning, vanwaar de hulpdiensten werden verwittigd. De dader droeg een zwarte vest en een jeansbroek. Hij sprak Frans met een Spaans accent. De lokale politie van Tongeren onderzoekt de zaak.