LONDEN _ Amy Isabel Hulmes, die in het Guinness Book of World Records bekend staat als de oudste vrouw in Europa, is op 27 oktober 2001 in Bury (Groot-Brittannië) gestorven op 114-jarige leeftijd.
Hulmes werd geboren op 5 oktober 1887, tijdens het vijftigste regeringsjaar van de Britse koningin Victoria. Dat hebben verschillende Britse media gisteren gemeld. Hulmes was de oudste vrouw in Europa nadat de Franse Marie Bremont enkele maanden geleden op de gezegende leeftijd van 115 jaar stierf.

Amy Isabel Hulmes woonde heel haar leven in Bury (Manchester) en was er weefster. Ze laat twee dochters na en was grootmoeder van 2 kinderen, overgrootmoeder van 15 en betovergrootmoeder van 7.

Dorpsgenoten kennen Hulmes vooral van haar gewoonte dagelijks een Guinness te drinken in het plaatselijke café. Dertig jaar geleden stopte ze met roken, om gezondheidsredenen.

's Werelds oudste vrouw leeft in Michigan in de VS. Maude Farris-Luse is 114 jaar oud. Momenteel zijn de makers van het Guinness Book of World Records nog bezig aan het onderzoeken wie Hulmes' plaats zal innemen als Europa's oudste vrouw.