WASHINGTON _ Een derde werknemer van de New York Post is met het miltvuurbacterie besmet geraakt. Dat meldde volksgezondheid gisteren. De vrouwelijke redactiebediende is echter al aan de beterhand en werkt opnieuw.
Daarmee zijn nu 17 antrax-gevallen in de Verenigde Staten bekend, drie ervan bij de New York Post. Op de redactie van de krant arriveerde één van de brieven die naar verschillende media waren gestuurd. Vermoedelijk kwam de bediende, net zoals haar twee collega's, met de inhoud van de brief in aanraking.

Intussen lijkt het er meer en meer op dat een door miltvuur getroffen boekhoudster in New Jersey via de post in haar kantoor besmet is geraakt. Vermoedelijk is het poststuk in het postkantoor van Hamilton gesorteerd en daar mogelijk met een antrax-brief bestemd voor de New Yorkse media of senator Tom Daschle in aanraking zijn geweest.

Het geval van de boekhoudster zorgde voor heel wat vraagtekens omdat de vrouw niets met de media te maken had noch in het postkantoor van Hamilton werkte. In de VS zijn nu vier mensen overleden aan miltvuur.

Miltvuur in Pakistan

De Pakistaanse president Pervez Musharraf heeft gisteren verklaard dat er in twee gebouwen sporen zijn gevonden van miltvuur. Daarbij zou echter niemand besmet zijn geraakt.

'Er werden twee gevallen ontdekt bevestigd, maar niemand raakte besmet en er vielen evenmin slachtoffers', zei Musharraf tijdens een persconferentie in Islamabad. De sporen werden aangetroffen in de gebouwen van een Pakistaanse krant en van het Amerikaanse informaticabedrijf Dell, preciseerde een woordvoerder van de Pakistaanse regering.

Vals alarm in Duitsland

De verdachte miltvuur-brieven die zijn ontdekt in Thüringen en Schleswig-Holstein bevatten toch geen sporen van de miltvuurbacterie. Dat hebben de Duitse minister van Volksgezondheid Ulla Schmidt en de voorzitter van het Robert-Koch-instituut, Reinhard Kurth, vrijdagavond in Berlijn bekendgemaakt.

'Er zijn geen tekenen van miltvuur', aldus Schmidt. 'We zijn 98 procent zeker dat het niet om miltvuur gaat. Er zijn sporen gevonden van analoge bacteriën, die er op gelijken', zei Kurth.