Voor het eerst in hun sportloopbaan wagen de Rode Duivels die furore maakten eind jaren 80, begin jaren 90 zich aan een partijtje elektrisch rolstoelhockey.
Eric Gerets, Jean-Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Partick Vervoort, Nico Claessen en Franky Van der Elst zullen plaatsnemen in een handbewogen rolstoelwagen en voor het goede doel de strijd aangaan met de nationale ploeg E-hockey.

De krachtmeting is een initiatief van Sporta, voetbalclub KVC Westerlo, de organisatie Spieren voor Spieren België en vindt plaats op woensdag 10 oktober in het sportcomplex van Sporta in Tongerlo. Voor de aanvang om 15.00 uur krijgen de ex-Rode Duivels nog een initiatie. "Zodat ze zich nog een uurtje technisch kunnen 'bijscholen' in de sporttak", zegt Bart Vandegaer, persverantwoordelijke van Sporta.

De wedstrijd stoelt op een liefdadigheidsactie met het doel hulp en bijstand te bieden aan personen die door hun handicap in het dagelijks leven in een rolstoel zijn gekluisterd. "Met andere woorden: topsporters met gezonde spieren, die topsporters met zieke spieren een handje willen toesteken om hun sport te beoefenen en het leven-van-alledag op te fleuren", aldus Sporta.