Vorig jaar mocht QuickStep-Innergetic huiswaarts met de gele leiderstrui. Toen won Kevin Van Impe. "We gaan ook dit jaar zien hoe de koers verloopt, net als vorig jaar dus. Steven de Jongh is in supervorm. Maar wij hebben ook nog Gert Steegmans, Wouter Weylandt, Sebastien Rosseler en noem maar op.
Onderschat ook Cedric Vasseur niet die zeker nog wil schitteren in de herfst van zijn carriere. Er zitten hier meer dan degelijke ploegen in de Franco-Belge. In een rittenkoers als deze kan alle dagen een beslissing vallen. Ik wil dat mijn renners zich dan ook wakker houden en attentief rijden", gaf Rik Van Slijcke mee.

Bij Predictor-Lotto beschouwen ze de Franco-Belge als voorbereiding op Parijs-Tours.

"We zijn hier met onder andere Robbie McEwen om die Franse wedstrijd voor te bereiden, maar denk nu niet dat we de Franco-Belge louter als trainingstocht beschouwen. Kunnen wij hier iets meeritsen, dan doen we dat zeker en vast. Greg Van Avermaet is sterk bezig en ook Roy Sentjens moet hier iets kunnen laten zien. We bekijken de koers van dag tot dag en zijn natuurlijk als altijd ambitieus", meldde sportdirecteur Herman Frison.

Cofidis met een Belg

Staf Scheirlinckx is de enige Belg binnen de Cofidisploeg. "Noodgedwongen is hij de enige. De rest van de Belgen is out door blessure of is echt aan rust toe. Wij starten met acht kopmannen binnen de ploeg. We zien wel hoe we de strategie verder bepalen naarmate de wedstrijd zijn beloop kent. Voor volgend seizoen blijven de vijf Belgen. Graag hadden wij hun aantal nog wat opgetrokken, maar dat kon door allerlei omstandigheden niet", gaf sportdirecteur Alain Deloeuil mee.

Chocolade Jacques op pad zonder uitgesproken kopman

Iljo Keisse moet met een beenvliesontsteking forfait geven voor deze Franco-Belge. "Zijn plaats wordt ingenomen door Johan Coenen. Keisse kwam vorige week woensdag in de Omloop van het Houtland ten val en sukkelt daardoor met die blessure. Zeker in het teken van het EK willen we geen enkel risico nemen met hem. Of we het lastig gaan krijgen met die dertien ProTourteams? Misschien wel, maar anderzijds is de koers nog zwaarder als het aantal ProTourploegen kleiner in aantal is. We zien wel", gaf sportdirecteur Walter Planckaert mee.

Sportdirecteur Claude Vancoillie maakt zich sterk dat Landbouwkrediet zich zeker zal laten opmerken. "Wij hebben hier ronduit een sterk team aan de start. De Fransman David Boucher krijgt traditiegetrouw een vrije rol. Met Bert De Waele, Andy Cappelle en Nico Sijmons zitten er ook klassementsrijders bij ons. We moeten ons laten opmerken. Wij kunnen daar met deze ploeg nu eenmaal niet onderuit", legt Vancoillie de druk hoog.

Team CSC met slechts zeven renners

De Deen Matti Breschel moet wegens ziekte verstek geven. "Wij starten hier dan wel maar met zeven renners, een van hen is wel de Zwitser Fabian Cancellara die onlangs nog wereldkampioen tijdrijden werd. En er zijn nog wel andere mannen die hun plan hier kunnen trekken zoals Luke Roberts. Trouwens deze rittenkoers is een ideale gelegenheid als opwarmer voor onder andere Parijs-Tours", meldde Scott Sunderland.

Discovery Channel met Allan Davis

Sportdirecteur Dirk Demol moet het ook met slechts zeven renners stellen. "Bij ons viel Vladimir Gusev in allerlaatste instantie af wegens ziekte. Ook Gianni Meersman zal er niet bij zijn. Hij heeft last van een beenvliesontsteking en moet hiervoor de komende dagen zelfs onder het mes. Stijn Devolder is na een lang seizoen leeggereden en krijgt rust. Jurgen Van Goolen is wel van de partij, net als Allan Davis die we wellicht hoog mogen verwachten in de eindstand", hoopt Dirk Demol.