Het Conquest Racing Team vervangt Jan Heylen voor de laatste twee wedstrijden van het ChampCar-kampioenschap door de Fransman Nelson Philippe. Dat meldt de ploeg in een communiqué. Onze landgenoot, vorige maand nog knap tweede in Assen, wordt opzijgezet omwille van financiële redenen.
"Ik vind het heel jammer dat onze samenwerking voorlopig onderbroken wordt", zegt Eric Bachelart, eigenaar van Conquest Racing. "Jan toonde zich het hele seizoen lang heel professioneel en wist zich helemaal te integreren in het team. Hij kan niet alleen uitstekend aan een stuur draaien, hij weet een racebolide ook perfect af te stellen. Het hele team werkte dan ook heel graag samen met Jan. Jammer genoeg kunnen we om budgettaire redenen niet langer samenwerken voor de twee laatste races van de ChampCar 2007, omdat de promotor van de race in Zolder zijn financiële beloftes niet kon nakomen."

Eric Bachelart heeft er echter goede hoop op dat dit slechts een tijdelijke onderbreking van de samenwerking is. "Ik hoop dat we in 2008 samen met Jan Heylen en GRAFITYP de draad opnieuw kunnen opnemen. Zij hebben zich immers steeds helemaal aan de overeenkomst gehouden en zich zeer correct gegragen."

Jan Heylen reageert ontgoocheld op het nieuws dat hij het seizoen niet kan rondmaken bij Conquest Racing.

"Dit is bijzonder jammer, maar het is de harde realiteit in de autosport. Na mijn schitterende tweede plaats in Nederland keek ik, samen met teammanager Eric Bachelart, enorm uit naar de twee laatste wedstrijden van het seizoen. We hebben heel hard gewerkt om de wagen te krijgen waar hij nu is en ik had heel graag het seizoen afgewerkt. Maar het gaat dus niet door. Ik vind het ook jammer voor mijn Belgische sponsor Grafityp. Het bedrijf heeft veel meer gedaan dan gevraagd werd en staat nu samen met mij werkloos aan de kant. Eric Bachelart vindt het enorm spijtig en ik heb begrip voor zijn uitleg, waar ik trouwens niets wens aan toe te voegen. Ik hoop dat we volgend seizoen opnieuw kunnen samenwerken maar 2008 is nog ver weg en in de sport is niets zeker".

Voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen krijgt Conquest Racing de steun van sponsor Juniper Group, waardoor Nelson Philippe achter het stuur komt. De Fransman is de jongste winnaar van een ChampCar-race ooit en won vorig jaar de wedstrijd in Australië.