Nieuwe confronterende dag voor de boeg
Sogül Koç
Na de gruwelijke feiten die gisteren aan het licht kwamen wacht vandaag een waarschijnlijk even aangrijpende dag. De directe betrokkenen zullen hun getuigenissen overdoen voor het hof van assisen. Vooral het getuigenis van Sogül Koç, de vrouw die slechts bij mirakel de kogel van Van Themsche overleefde, dreigt daarbij weer zeer confronterend te worden.
De eerste twee procesdagen waren al bijzonder zwaar. De ondervaging van Van Themsche maandag, de gruwelfoto's van zijn slachtoffers gisteren. Het nieuws dat deze jongeman ook niets lijkt geleerd te hebben uit de feiten. Medevoelen met de familie heeft hij niet, hij speelt op zijn cel geweldspelletjes op de computer alsof er niets gebeurd is.

Vandaag belooft een nieuwe zware dag te worden. Het hele verhaal van de dag wordt overgedaan; Vanaf de ochtend op school in Roeselare, de reden voor zijn wegsturen van het internaat, over de mensen die hem tijdens zijn raid zagen tot tenslotte hoofdinspecteur Marcel Van Peel die een einde maakte aan zijn moordende raid door de binnenstad.

Bijzonder zwaar daarbij wortd het getuigenis van Songül Koç. De vrouw van Turkse origine was nietsvermoedend een boek aan het lezen toen ze getroffen werd door een kogel van Van Themsche. Van de opgelopen verwodningen ziet ze nog steeds heel zwaar af. Fysiek wordt ze nooit meer de oude, de minste inspanning put haar uit. Maar vooral mentaal blijft ze lijden. De vrouw leeft met angst die ze maar niet van zich af kan zetten. Vandaag wordt ze wederom gecon fronteerd met de jongeman die haar dit aandeed.