RAMALLAH - Het Palestijnse parlement wil dat de Palestijnse leider Mahmoud Abbas binnen twee weken wijzigingen in zijn kabinet doorvoert om de toenemende chaos en anarchie in de Palestijnse steden het hoofd te bieden. Een voorstel daarover werd met 43 stemmen tegen vijf aangenomen.
Het voorstel kwam in de plaats van een motie van wantrouwen waarover het parlement in eerste instantie zou stemmen. De afgezwakte uiting van kritiek was het resultaat van onderhandelingen achter gesloten deuren tussen parlementsleden en premier Ahmed Qorei.

Het parlement heeft scherpe kritiek op de verslechterende veiligheidssituatie. In vlak voor de zitting vrijgegeven rapport moet vooral minister van Binnenlandse Zaken Nasser Yousef het ontgelden. Volgens het rapport onderneemt de Palestijnse politie weinig om de chaos in de straten van de Gazastrook en de Westoever te bestrijden.

Schoten

Tijdens het debat drongen gewapende Palestijnse politieagenten vandaag het gebouw van het Palestijnse parlement binnen, waar ze in de lucht schoten om hun onvrede te uiten. Ze zijn de vernederingen beu die ze moeten ondergaan omdat ze geen middelen hebben om zich tegen aanvallen van de radicale groep Hamas te verweren.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig