BRUSSEL - Na de aanslagen van zaterdag op het Indonesische eiland Bali zou er ook een Belg vermist zijn. Dat blijkt uit een lijst met vermisten van het Indonesische crisiscentrum ter plaatse. De Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken controleert de informatie. ,,We moeten hier zeer voorzichtig mee zijn'', aldus een woordvoerder vanmiddag.
Buitenlandse Zaken probeert rechtstreeks in contact te komen met de familie van de man in kwestie. ,,Zijn zoon heeft ons of onze ambassade in Jakarta niet verwittigd, maar wel naar het Indonesische crisiscentrum gebeld met de melding dat hij niet weet waar zijn vader is, wat op zich vrij vaag is'', zegt woordvoerder François Dumont. Voorlopig is Buitenlandse Zaken er niet in geslaagd de zoon te bereiken.

De woordvoerder benadrukt dat de nodige voorzichtigheid geboden is. Feit is dat de beschrijving van de persoon in kwestie niet overeenstemt met de beschrijving van de vier nog niet-geïdentificeerde lichamen van buitenlandse slachtoffers van de aanslagen. Dat heeft de Belgische ereconsul in Bali, die de hospitalen en dodenhuizen ter plaatse heeft bezocht, aan Buitenlandse Zaken laten weten.

Buitenlandse Zaken blijft pogingen ondernemen om de familie te bereiken van de als vermist opgegeven man.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in