Ludo Dierckxsens stopt
Foto: mhb
BRUSSEL - Op 16 oktober neemt Ludo Dierckxsens (Landbouwkrediet-Colnago) afscheid als profrenner. Hij doet dat met een groot wielerfeest in Tessenderlo.
'Sterke Ludo' stapt op 16 oktober uit het profpeloton met een waar feest, dat 'Bedankt Ludo Dierckxsens heet'. Om 14 uur wordt de 41-jarige Dierckxsens verwelkomd op de markt van Tessenderlo in aanwezigheid van eregasten Tom Steels en Tom Boonen.

Drie kwartier later wordt de start gegeven van een koppeltijdrit, waarin renners samenrijden met onder meer bekende Vlamingen als Jean-Marie Pfaff en een aantal Familie-acteurs.

Om 15.45 uur rijden een aantal collega-renners samen met Dierckxsens een criterium over 42,5 km. Een hele reeks renners heeft al toegezegd, onder wie Belgisch kampioen Serge Baguet, Geert Omloop, Jurgen Van den Broeck en Johan Vansummeren. Om 17 uur volgt dan op de markt het echte wielerafscheid.

,,Als ik de kans krijg, zou ik graag in het wielrennen blijven. Je leert als wielrenner heel veel mensen kennen, en ik heb toch de nodige know-how", aldus Dierckxsens, die in 1999 zijn grootste successen behaalde met het BK en de Tourrit naar Saint-Etienne. ,,Ik ben tevreden over mijn carrière. Ik ben op 30-jarige leeftijd prof geworden om te weten wat ik waard was in het profpeloton. Met een beetje geluk had ik zelfs nóg een grote wedstrijd gewonnen."

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in