MELILLA - Meer dan driehonderd illegale immigranten zijn er vanmorgen vroeg in geslaagd de Spaanse enclave Melilla binnen te dringen. Ze maakten deel uit van een grotere groep van 650 die op enkele plaatsen de hoge versperringen rond Melilla bestormden. Dat meldt de politie.
Bij de nieuwe poging om Melilla binnen te dringen, zijn 135 mensen gewond geraakt. Volgens de lokale autoriteiten gaven de Afrikaanse migranten blijk van een ,,nog nooit vertoonde agressiviteit".

De prefectuur zegt dat de Afrikanen met stenen gooiden naar gendarmes. Sommige gendarmes zouden zelfs met stenen zijn geslagen. Er raakten zeven leden van de Spaanse veiligheidsdiensten gewond. Een gendarme liep een schedeltrauma op.

Op twee plaatsen haalden de migranten over een afstand van 20 meter de metalen omheining neer, ondanks het feit dat de afrastering is verhoogd tot zes meter.

Ceuta

Vorige donderdag bestormden honderden Afrikanen het afsluitingshek rond de Spaanse enclave Ceuta. Daarbij vielen zeker vijf doden, twee aan de Spaanse kant van de afsluiting, drie aan de Marokkaanse.

De Spaanse enclaves Ceuta en Melilla aan de Noord-Afrikaanse kust grenzen aan de Middellandse Zee en Marokko.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in