GLEN FALLS - Een plezierboot met 48 mensen aan boord is gisteren omgeslagen in het meer Lake George in de Amerikaanse staat New York. Twintig opvarenden zijn omgekomen en zeven moesten met verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen, heeft de politie bekendgemaakt.
,,Het niet-officiële aantal personen aan boord is 49. Van die 49 weten we dat er 21 zijn omgekomen", zegt de sheriff van Warren County, Larry Cleveland.

De twaalf meter lange rondvaartboot, de Ethan Allen, sloeg 's middags om door de golven die een voorbijvarend groter schip veroorzaakte. De boot vervoerde volgens nieuwszender CNN senioren uit de buurt van Detroit (Michigan). Enkelen gebruikten krukken of rolstoelen en konden zich niet snel in veiligheid brengen. Bovendien droegen niet alle opvarenden reddingsvesten. Op het moment van het ongeluk was het schip vijftien tot dertig meter van de wal verwijderd.

De Ethan Allen zakte enkele minuten na het ongeval weg in het kalme water van Lake George. Bootjes die te hulp schoten waren net op tijd om ouderen te redden die zich vastklampten aan het zinkende schip.

Lake George ligt ongeveer 80 kilometer van Albany, de hoofdstad van New York, en is eeen populair vakantieoord.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in