Laundry Day trekt 50.000 fuivers
Foto: wdk
ANTWERPEN - Met 50.000 bezoekers mag de negende editie van Laundry Day in Antwerpen een succes genoemd worden. De organisatie wilde de opkomst van vorig jaar, eveneens 50.000, minstens evenaren.
Muziekliefhebbende jongeren uit alle uithoeken lieten zich zaterdag van 12 uur 's middags tot klokslag middernacht vervoeren op de muziek van meer dan 60 dj's.

In tegenstelling tot de vorige editie bleef ook de geluidsoverlast van het dansevenement dit jaar minimaal. Tijdens het volledige evenement bij de Antwerpse lokale politie welgeteld één oproep voor geluidsoverlast binnen. Vorig jaar nog regende het klachten, vooral vanop de linkeroever van de Schelde.

De organisatie besloot daarom een gespecialiseerde firma onder de arm te nemen en allerlei veranderingen door te voeren om de buurtbewoners beter gezind te maken. Zo werd het hoofdpodium onder meer gebouwd op een overzetboot die aanmeerde in het sasdok en werden twee andere podia volledig ingesloten door containers.

Die geluidsbeheersing, evenals de veiligheidsmaatregelen, kostte de organisatie handenvol geld, wat mee een rol speelde in de beslissing om voor het eerst een toegangsprijs van 5 euro te vragen.