19-jarige bestuurder aangehouden na dodelijk ongeval
Foto: fkd
Het Brussels parket heeft de aanhouding bevolen van de autobestuurder die zaterdag in Vilvoorde de dood veroorzaakte van een 32-jarige vrouw. De 19-jarige bestuurder zat met zijn tweelingbroer in de auto. Hij verloor de controle over het stuur. Hij had amper twee weken zijn rijbewijs.

De man reed het centrum van Vilvoorde binnen en raakte de controle over het stuur kwijt aan een wegversmalling. Hij ging over de kop en reed een gezin aan. De 32-jarige vrouw was op dat moment aan het wandelen met haar dochtertje van 5 en haar man. De vrouw, die afkomstig is uit Vilvoorde, stierf kort na de aanrijding. Het meisje verkeert nog in kritieke toestand. De man kon nog net op tijd wegspringen.

Volgens de politie van Vilvoorde reed de bestuurder vermoedelijk 90 km per uur op een plaats waar slechts 50 km toegelaten is. Hij verloor de controle over het stuur ter hoogte van een school. Hier waren pas werken uitgevoerd om de schoolomgeving veiliger te maken. De baan was er versmald en er was ruimte gecreeërd om de kinderen op een veiliger manier aan school te kunnen afzetten.

Volgens het parket speelden ongetwijfeld onervarenheid en snelheid een rol in het ongeval. De wagen was eigendom van de ouders van de tweeling. De bestuurder raakte lichtgewond, hij wordt onder meer beschuldigd van onopzettelijke doodslag.