BRUSSEL/LONDEN - De meeste twintigers zijn bezig aan hun eerste job en aan het sparen voor hun eerste appartment. Maar er zijn leeftijdsgenoten die al lang niet meer hoeven te sparen. Want ook in deze leeftijdsgroep groeit het aantal miljonairs razendsnel en wordt binnenkort de kaap van de duizend gerond, zo schrijft de Independent on Sunday.
Momenteel zijn ze in Engeland al met 900, de mensen tussen de 17 en 34 jaar die een miljoen pond bezitten (wat trouwens nog een stuk meer is dan een miljoen euro) en hun aantal groeit jaarlijks met zo'n 100 aan. De krant vond die cijfers in het nieuwe 'EuroDirect Millionaire Neighbours Report', dat zoals de naam al aangeeft, bezig is met rijke mensen. Van beide geslachten, want jonge vrouwen zijn, met circa veertig procent, sterk vertegenwoordigd in deze (financiële)elitegroep.

Voor hun jaloerse, minder gegoede leeftijdsgdenoten biedt het rapport één lichtpunt: een op de drie jeugdige superrijken is nog ongehuwd. Deze zeer jonge rijken vormen een weerspieging van het feit dat miljonairs door de band genomen steeds jonger worden. Waar het een generatie geleden nog vooral ging om vijftigers, is de gemiddelde leeftijd nu midden de veertig. En dat wordt dan weer toegeschreven aan de komst van breedbandinternet, dat volgens de opsteller van het rapport "heeft geleid tot een veel flexibeler arbeidsmarkt". "Iemand met een idee kan binnen enkele uren een website opzetten en zijn of haar idee gaan verkopen." En dat trekt vooral veel jongeren aan.