Een derde minder Gordelaars
Foto: belga
ZAVENTEM - Dit jaar hebben 70.319 mensen deelgenomen aan de Gordel. Dat is een derde minder dan de 102.000 van vorig jaar.
Carla Galle van Bloso schrijft de daling toe aan het feit dat het weer dit jaar veel slechter was, zowel tijdens de periode van de voorinschrijvingen in augustus als op de Gordeldag zelf. De zon scheen zondag niet en regelmatig viel er wel ergens een plensbui.

In het aanbod van wandelingen en fietstochten was de eerste Witse-fietstocht de blikvanger dit jaar, met 5.643 deelnemers.

Ook dit jaar -een verkiezingsjaar- kreeg de Gordel weer te maken met heel wat pesterijen in de vorm van spijkers tot zelfs boomstammen op het wegdek en verkeerd gehangen wegwijzers. En dit zowel in Sint-Genesius-Rode, Kraainem als in Sint-Pieters-Leeuw. Volgens Galle zou de politie spijkerstrooiers op het spoor zijn.

Ook opvallend dit jaar was het grote aantal fietsen dat een defect opliep. De Gordel verliep anderzijds wel veilig. Het Rode Kruis moest 419 mensen verzorgen voor lichte verwondingen. Tweeëndertig mensen werden naar het ziekenhuis gevoerd, niemand evenwel voor ernstige verwondingen.