'Komende maanden cruciaal voor EK in Oekraïne'
De Europese Voetbalbond UEFA beslist naar gelang de evolutie van de situatie in de komende drie maanden of de organisatie van het EK in Polen en Oekraïne ingetrokken wordt. Dat maakte UEFA-voorzitter Michel Platini donderdag in Kiev bekend.
'De komende drie maanden zijn heel belangrijk voor Oekraïne', verklaarde Platini na zijn ontmoeting met de Oekraïnse president Viktor Iouchtchenko en eerste minister Ioulia Timochenko. Platini kreeg naar eigen zeggen garanties over het goede verloop van de voorbereidingen.

'Wij hebben de komende maanden vergaderingen met alle experten', klonk het. De eindbeslissing wordt eind september op het Uitvoerend Comité van de UEFA in Bordeaux genomen.

Platini was woensdag in Polen, waar hij ter plaatse de vorderingen voor EURO 2012 wil inspecteren. Hij had in de loop van de dag een onderhoud met de Poolse premier Donald Tusk en president Lech Kaczynski.

Na deze tweedaagse rondreis zal Platini een politiek en technisch rapport overhandigen aan het Uitvoerend Comité van de UEFA. Al enkele maanden gonst het immers van de geruchten omtrent een eventuele nieuwe toewijzing van het toernooi omwille van de achterstand van de voorbereidingswerken.