Een Noor die in januari in Colombia met zijn vriendin en vier anderen was ontvoerd door de rebellenbeweging FARC, is donderdag vrijgelaten. Dat heeft het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Volgens een familielid is er losgeld voor hem betaald.
Een woordvoerster van het ministerie bevestigde dat de 31-jarige Alf Onshuus Nino is vrijgelaten, maar benadrukte dat dat niets te maken heeft met de spectaculaire bevrijding van Ingrid Betancourt en andere gijzelaars die al jaren in handen waren van de FARC.

Nino, die een Noorse vader en een Colombiaanse moeder heeft en in Zweden woont, had een tijdje lesgegeven in de Colombiaanse hoofdstad Bogota en werd met de andere vijf, allen Colombianen, ontvoerd tijdens een vakantie aan de Pacifische kust.

Het ministerie wilde geen details geven over Nino's vrijlating, maar een familielid vertelde voor de radio dat er losgeld voor hem is betaald.

Nino's vriendin werd al eerder door de rebellen vrijgelaten om het geld voor hem bijeen te brengen, zei het familielid. In nieuwsberichten is sprake geweest van een miljoen kroon (ruim honderdduizend euro).

De andere vier gijzelaars kwamen ook al eerder vrij.