Air Traffic trapt Werchter op gang
Foto: corelio
Op de festivalweide van Werchter is donderdag omstreeks 16.30 uur het jaarlijkse festival Rock Werchter van start gegaan. De Engelse rockgroep Air Traffic speelde als eerste op het hoofdpodium. De headliners voor vandaag zijn The Chemical Brothers, R.E.M., Lenny Kravitz en Mika.
De toestroom van festivalgangers heeft volgens burgemeester Dirk Claes van Rotselaar traditiegetrouw voor heel wat fileproblemen gezorgd, maar alles verloopt vrij ordelijk. De extra campingplaatsen zijn al zo goed als volzet.

De weersomstandigheden zijn bovendien gunstig. Na de regenval van afgelopen nacht is het al de hele dag droog in Werchter en de temperatuur is aangenaam.

Het festival duurt nog tot zondag. Van de 70.000 combitickets die toegang geven tot de vier festivaldagen zijn er 68.000 verkocht. De resterende 10.000 dagtickets zijn uitverkocht. 'De overblijvende combitickets worden nu omgezet in dagtickets. Dagelijks kunnen hierdoor dus nog 2.000 tickets aan de kassa’s gekocht worden', zegt Claes.

De Lijn meldt inmiddels dat een recordaantal festivalgangers gebruik maakt van de extra bussen tussen het station van Leuven en de festivalweide. Om 11.30 uur had De Lijn al 14.000 reizigers vervoerd, wat 2.500 meer is dan op dezelfde dag vorig jaar. De Lijn zet hiervoor 60 gelede bussen en 142 chauffeurs in. Vorig jaar werden tijdens het festival tussen Leuven en Werchter in totaal 118.000 reizigers vervoerd.

Tijdens vorige festivals in Werchter en Torhout traden tot nog toe al 965 groepen op. Dit jaar zal de kaap van de 1.000 worden overschreden. Een groep als R.E.M. staat overigens al voor de 7de keer op de affiche. Dit jaar staat ook voor het eerst een band op het podium die tijdens een vorig festival het licht zag. Shameboy werd in 2004 opgericht na een ontmoeting tijdens het festival van Luuk Cox en Jimmy Dewit van Discobar Galaxie.

LIVE: Volg de optredens op Rock Werchter nu LIVE