Twee Franse studenten vermoord met 243 messteken
Laurent Bonomo (l.) en Gabriel Ferez (r.) werden op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Foto: ap
Twee Franse studenten zijn in Londen op een gruwelijke manier vermoord. Scotland Yard ontdekte de door 243 messteken misvormde lijken van de beide 23-jarige slachtoffers zondag in een woning in de Londense wijk New Cross.
Na het bloedbad werden de twee in de brand gestoken, maar de lichamen zijn slechts gedeeltelijk verbrand. Het motief voor deze bijzonder gruwelijke moord op de beide gaststudenten van het gerenommeerde Imperial College blijft onduidelijk. De rechercheurs hebben naar eigen zeggen nog nooit dergelijke verwondingen bij lijken gezien. Op de slachtoffers werd 'waanzinnig' met een mes ingestoken.

Zes dagen voor de moorden was er in de woning van de Fransen ingebroken, waarbij een laptop werd gestolen. Of dat verband heeft met de moorden, is nog niet duidelijk. De speurders van Scotland Yard sluiten niet uit dat de dader(s) de slachtoffers met andere personen verwisseld heeft.

Pas onlangs werd Londen door een brutale moord op een 16-jarige jongeman opgeschrikt. Hij was reeds de zeventiende tiener die sinds het begin van het jaar in de hoofdstad om het leven werd gebracht. Er bestaat echter nog geen aanwijzing dat deze moorden en die op de jonge Fransen met elkaar verband houden.