De Amerikaanse Serena Williams (WTA 6) heeft zich donderdag op Wimbledon geplaatst voor de finale. In de halve finale was ze te sterk voor de Chinese Jie Zheng (WTA 133). In de finale komt ze oog in oog te staan grote zus Venus, die eerder op de dag Elena Dementieva huiswaarts stuurde.
Het liep toch niet echt van een leien dakje voor Serena Williams. De eerste set was een lachtertje - Serena won met 6-2 - maar in de tweede set beet de Chinese Zheng flink van zich af. De regenpauzes maakte Serena alleen maar zenuwachtiger. Zheng dwong de Amerikaanse tot een tiebreak, maar ging uiteindelijk zelf in de fout. Het werd 7-6 (7/5) voor Serena.

De Williams-zusjes staan zo voor de derde keer tegenover elkaar in Wimbledon. Van de zes keer die ze op een grandslamtornooi al tegen elkaar speelden, won Serena vijf ontmoetingen. De laatste keer haalde ze het in 2003 in de finale op het Londense gras.

Zus Venus (WTA 7 ) had eerder op de dag de Russin Elena Dementieva (WTA 5) in twee sets: 6-1 en 7-6(3) geklopt. In de eerste set had Dementieva geen antwoord op de diepe slagen van de Amerikaanse, en ook in het begin van de tweede set was er van een wedstrijd geen sprake.

Maar Dementieva vocht terug van een vroege break en wist toch nog een tiebreak af te dwingen. Venus Williams won die vrij makkelijk met 7-3.

Het was de zevende keer dat Venus Williams bij de laatste vier zat op Wimbledon en nog nooit verloor ze in deze fase. Van haar zes voorgaande finales verloor ze er wel al twee (2002 en 2003): telkens tegen zus Serena. En die kan ook zaterdag haar tegenstandster zijn: Serena Williams neemt het vandaag op tegen de verrassende Chinese Zheng Jie (WTA 133) om het tweede finaleticket. Die wedstrijd werd inmiddels onderbroken door de regen. Vrouwen enkel - Halve finales: Serena Williams (VSt 6) - Jie Zheng (Chn) 6-2, 7-6 (7/5) Venus Williams (VSt-7 - Elena Dementieva (Rus) 6-1 en 7-6(3)