'Boonen moet geholpen worden'
Foto: epa
Tour-directeur Patrice Clerc maakt zich zorgen over Tom Boonen. "Wat denk je wat hem te wachten stond mocht hij in de Tour iedere dag door de massamedia geconfronteerd worden met zijn situatie?"
Clerc verbaasde zich over het gesprek met Patrick Lefevere en QuickStep-directeur Frans de Cock over de al dan niet deelname van Boonen aan de Tour, nadat bekend was geraakt dat de wielrenner cocaïne had gebruikt. "Wij kregen in het gesprek alleen maar te horen welke schade QuickStep en de ploeg oplopen wanneer Boonen niet in de Tour zou rijden", vertelt Clerc. "Er waren al tv-commercials opgenomen die dan weggegooid konden worden."

Ambassadeur

Maar Clerc is naar eigen zeggen vooral begaan met de persoon Boonen. "Deze jongeman heeft een serieus probleem en moet worden geholpen. Wat denk je wat hem te wachten staat wanneer hij in de Tour iedere dag door de massamedia geconfronteerd wordt met zijn situatie? Natuurlijk is Boonen een groot kampioen en een ambassadeur voor de wielersport. Maar we kunnen geen uitzondering maken. De wielersport en de Tour hebben zoveel klappen opgelopen. Als Boonen in de Tour was, zouden er talrijke verhalen over zijn positieve test worden geschreven. Dat schaadt het imago van het wielrennen en van de Tour."