Chambers wil deelname Spelen via gerecht afdwingen
De Britse sprinter en dopingzondaar Dwain Chambers wil via het gerecht zijn deelname aan de Olympische Spelen in Peking afdwingen.
Chambers heeft donderdag de zaak aangespannen tegen de beslissing van het Brits olympisch comité (BOA) dat dopingzondaars weigert voor Groot-Brittannië te laten deelnemen aan de spelen.

De voormalige Europese kampioen op de 100 meter hoopt dat het Hooggerechtshof in Londen de zaak behandeld voor de Britse olympische trials die op 11 juli van start gaan.

Chambers, die een schorsing van twee jaar kreeg aangesmeerd na een positieve test op steroïden in 2003, gaat tegen de beslissing van het BOA in beroep op basis van het feit dat de beslissing van het BOA een "onredelijke beroepsbelemmering" is. Het Boa legt elke atleet met een dopingverleden een levenslange schorsing op voor deelname met de Britse nationale ploeg aan de olympische spelen.

Chambers hoopt alsnog te kunnen deelnemen in Peking. Hij liep dit jaar de snelste Britse tijd op de 100 m toen hij in Sofia vorige maandag werd afgeklokt in 10.05.