Rasmussen niet gesust met schadevergoeding
Foto: afp
Bijna een jaar na zijn opgemerkte passage in de Tour, is Michael Rasmussen nog steeds een juridische berg aan het beklimmen. Ondanks de toekenning van een schadevergoeding procedeert Rasmussen lustig voort.
Eerder deze week kreeg Rasmussen te horen dat hij twee jaar geschorst wordt voor het ontlopen van buitencompetitiecontroles, maar gisteren kreeg hij het betere nieuws dat hij op een schadevergoeding van bijna 700.000 euro mag rekenen van zijn voormalige team Rabobank, omdat het ontslag van de Deen niet op staande voet had mogen gebeuren. Maar toch stapt Rasmussen naar het sporttribunaal in Lausanne (TAS). In de eerste plaats om zijn schorsing aan te vechten, al is ook de schadevergoeding hem te min: Rasmussen had 5,5 miljoen euro geëist van Rabobank.

"De rechtbank in Utrecht heeft aangegeven dat Rabobank had moeten weten dat ik niet in Mexico ben geweest. Daar put ik hoop uit om verder te procederen," verklaarde de bolletjestrui van 2005 en 2006 in de Deense krant Politiken. "Dit is in ieder geval een eerste erkenning dat er ook door de ploeg fouten zijn gemaakt. Ik moet me beraden of ik nog verdere stappen tegen Rabobank ga ondernemen. De twee jaar schorsing die de Monegaske wielerfederatie me heeft opgelegd, slaat nergens op. Daar neem ik geen genoegen mee. Ruim elf maanden heb ik op dit besluit moeten wachten. Gelukkig kan ik nu naar het TAS stappen. Een rechtbank waar de UCI tenminste geen macht heeft."