Grafsteen Ian Curtis gestolen
Foto: rr
De grafsteen van Joy Division-zanger Ian Curtis is gestolen van de begraafplaats in zijn geboortedorp Macclesfield. Het graf van de zanger wordt elk jaar door duizenden fans bezocht.
Volgens de politie werd de steen gestolen tussen 1 juli 's middags en 2 juli 's ochtends. Omdat er op het kerkhof geen bewakingscamera's staan, doet de politie een oproep aan iedereen die aanwijzigingen heeft over de diefstal zich te melden. ,,Ik ben ervan overtuigd dat er mensen zijn die weten wie hiervoor verantwoordelijk is en waar de steen zich op dit moment bevindt,'' aldus een politiewoordvoerder.

De steen bevat de inscriptie Ian Curtis 18-5–80 en de woorden Love Will Tear Us Apart. Curtis hing zich op 18 mei 1980 op enkele dagen voor Joy Divisopn zou vertrekken op een Amerikaanse tournee. De postuum uitgebrachte single 'Love will tear us apart' had nadien een enorme impact en inspireerde een hele batterij gothic- en new-wavebands in de jaren tachtig.

Rockfotograaf Anton Corbijn draaide vorig jaar een film over Curtis. Control won onder meer vijf British Independent Film Awards en enkele prijzen op het filmfestival van Cannes.