'Friends: The Movie' krijgt groen licht
De Amerikaanse sitcom Friends komt terug naar het grote scherm. Volgens insiders werden de zes acteurs geïnspireerd door het filmsucces van HBO-reeks Sex And The City.
Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow en David Schwimmer zullen binnen het volgende anderhalf jaar terug in de huid kruipen van hun New Yorks personage. De productie van de film krijgt groen licht als het script en de timing perfect zitten.

Jennifer Aniston zou degene zijn die niet echt stond te springen om een Friends-film te maken. Maar nu ze het succes van Sarah Jessica Parker en Sex And The City zag, begint het het ook bij haar te kriebelen. Aniston en Cox hebben nu hun eigen productiehuis en kunnen de film in de juiste richting sturen.

Sinds de laatse aflevering in 2004 zijn de Friends met individuele projecten bezig. Aniston (Rachel) speelde de hoofdrol in romantische komedies en vooral haar turbulente privéleven kreeg aandacht. Cox (Monica) oogstte matig succes met haar vertolking van een tabloideigenares in de tv-serie Dirt. Lisa Kudrow (Phoebe) acteert voornamelijk in kleinere filmprojecten.

Matt Le Blanc (Joey) was de enige die Friends verderzette, met de spin-off Joey, maar die werd geschrapt door de lage kijkcijfers. David Schwimmer ruilde zijn acteursberoep in voor dat van regisseur van onder andere de komedie Run Fatboy Run.