De New Yorkse miljardair Leona Helmsley wilde dat haar volledige vermogen van 5 tot 8 miljard dollar gebruikt zou worden voor de verzorging van honden. Dat blijkt uit een schriftelijke verklaring in het nalatenschap van de hoteleigenares, zo schrijft de New York Times woensdag.
Helmsley stierf in augustus 2007 op 87-jarige leeftijd. De belangrijkste erfgenaam van Helmsley was haar hondje Trouble. De witte malteser kreeg 12 miljoen dollar.

Sindsdien krijgt het dier doodsbedreigingen en is hij omringd door lijfwachten die hem jaarlijks 100.000 dollar kosten. Het resterende vermogen van Helmsley wordt nu naar een stichting overgebracht die zij en haar echtgenoot Harry in het leven hadden geroepen.

De stichting had oorspronkelijk de doelstelling "arme mensen en behoeftige honden" te helpen. De "arme mensen" werden later geschrapt, schrijft de New York Times.

De enige zoon van Helmsley stierf voor zijn moeder. Twee van haar kleinkinderen kwamen niet eens in haar testament voor. De twee anderen kregen elk vijf miljoen dollar, op voorwaarde dat ze het graf van hun vader minstens een keer per jaar bezoeken.