Twee treinen botsen in Hoei
Foto: reuters
Bij de aanrijding tussen een goederentrein en een passagierstrein in Saint-Georges-sur-Meuse (Hoei) zijn vanmorgen 42 gewonden gevallen. Veertig van hen zijn intussen weer naar huis. Twee passagiers raakten ernstig gewond maar zijn buiten levensgevaar. Dat zegt Infrabelwoordvoerder Frederic Petit.
'De meeste passagiers zijn tegen het tafeltje voor hen opgebotst', zegt een brandweerman ter plaatse. 'Ze hebben voornamelijk klachten aan de borst en de buik. De twee bestuurders hebben zich tijdig naar achter kunnen begeven en raakten niet gewond. Ze zijn wel in shock.'

De botsing gebeurde omstreeks 6.45 uur. De goederentrein was op weg van Kenkempois naar Flémalle. De passagierstrein reed van Namen naar Liers. Op het moment van het ongeluk werd de goederentrein gestald.

Over de oorzaak van het ongeval is er voorlopig geen duidelijkheid. 'Het parket is nog volop bezig, voor uitsluitsel is het waarschijnlijk wachten tot morgen.'

Het treinverkeer blijft ondertussen verstoord. Tussen Hoei en Flémalle-Haute reed om 18 uur nog steeds een vervangende busdienst in beide richtingen. In beide gevallen moet volgens Infrabel worden gerekend op een uur extra reistijd.