Luc Van Lierde heeft voor de derde maal in zijn carrière de Leietriathlon in Sint-Martens-Latem gewonnen. De tweevoudige laureaat van de Ironman won de kwarttriatlon met een halve minuut voorsprong op zijn naamgenoot Frederik Van Lierde. Stijn Gorsi werd derde.

Luc Van Lierde, voor wie het dit seizoen zijn laatste wedstrijd betrof op Belgisch grondgebied, kwam als eerste uit het water maar hanteerde nadien het ploegenspel door Bert Jammaer in het fietsen voorsprong te laten nemen. Op die manier verplichtten ze de Latemse ploegleden om Stijn Goris het kopwerk te laten doen.

Toen Jammaer van zijn voorsprong diende in te leveren, nam een andere triatleet van de Latemse Leietriathlonclub, Jim Beuselinck, voorin het commando over. De West-Vlaming mocht als eerste de loopproef aanvatten maar werd hierin vrij vlug geremonteerd door Luc Van Lierde. Frederik Van Lierde poogde het spoor van Luc te volgen maar kon niet verhinderen dat zijn naamgenoot steeds verder voorsprong nam.

Luc Van Lierde behield aan de streep een dikke halve minuut voorsprong op Frederik Van Lierde. Stijn Goris hield Simon De Cuyper op afstand in de strijd voor de vierde plaats.

,,We hebben het ploegenspel vandaag perfect kunnen spelen. Ik heb de ganse wedstrijd in een zetel kunnen zitten. Het was finaal aan mij om de klus af te maken. Vermits ik vandaag heel diep ben moeten gaan, neem ik volgende week niet deel aan de wedstrijd in het Engelse Bath. Ik ga een weekje verlof nemen om nadien verder op te bouwen naar Hawai", aldus Luc Van Lierde.

Bij de vrouwen ging de zege naar Mieke Suys. De Oost-Vlaamse maakte het verschil in het loopnummer. Joke Coysman eindigde tweede, Heidi Veramme derde.