RIJSWIJK - In Nederland is donderdag acteur Coen Flink overleden in zijn woonplaats Blaricum. Het nieuws werd vandaag pas door de familie bekengemaakt. Flink is 68 jaar geworden. Hij wordt vandaag in besloten kring gecremeerd. Flink speelde in heel wat televisieseries: van "Oppassen !" en "De kleine Waarheid" tot het ook in België druk bekeken "Zeg 'ns Aa".
De acteur werd in eerste instantie vooral bekend door zijn stem. Vele mensen genoten van zijn zware baritonstem in de serie "De scheepsjongens van Bontekoe".

Flink werd geboren in 1932 in Amsterdam, waar hij ook de Toneelschool volgde. De eerste jaren van zijn loopbaan stond hij op de planken. Hij vertolkte tientallen rollen bij De Haagse Comedie en Het Nieuw Rotterdams Toneel.

In de jaren vijftig en zestig was Flink daarnaast zeer actief op zowel radio als televisie, vooral voor de VARA en de NCRV. In 1968 vertrok hij voor enkele jaren naar West-Indië, Ierland en Frankrijk.

In de jaren zeventig raakte Flink bekend bij het grote publiek toen hij naast Willeke Alberti en John Leddy in de grote televisieserie "De Kleine Waarheid speelde". Met Leddy was hij later te zien in de succesvolste Nederlandse comedy ooit, "Zeg 'ns Aa". Hij speelde er de rol van buurman Buys.

Begin jaren negentig verscheen Flink voor het eerst als opa Henri Buys in de TV-serie "Oppassen!". Voor deze comedy schreef hij af en toe ook zelf afleveringen. Flink was tot voor kort wekelijks op televisie te zien in deze VARA-comedy. De laatste aflevering dit seizoen was 3 juni. Verder werkte Flink een paar maal met de bekende regisseur Frans Weisz, onder meer in de VPRO-serie 'Het jaar van de opvolging'. Daarin speelde hij premier Willem Rahusen.

Coen Flink was slechts enkele malen te zien in bioscoopfilms, onder andere Pastorale 1943 van Wim Verstappen. Hij was getrouwd met de actrice Ellen van Hemert.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in