Puerta en Nadal spelen finale op Roland Garros
De Argentijn Mariano Puerta heeft zich vrijdag op Roland Garros als eerste geplaatst voor de mannenfinale. Puerta haalde het in vijf sets van de als 12e geplaatste Rus Nikolay Davydenko. De scores: 6-3, 5-7, 2-6, 6-4 en 6-4. Nadal won later op de dag de tweede halve finale tegen Federer.
Het is de eerste keer dat 26-jarige Puerta een Grand Slam-finale speelt. Zijn beste prestatie tot nu toe in een Grand Slam-tornooi was een derde ronde op Roland Garros in 2000.

,,Ik heb de indruk dat ik in het paradijs ben. Dit tornooi heeft mijn leven veranderd'', vertelde Puerta, die in 2004 door een dopingschorsing van negen maanden teruggezakt was naar de 440e plaats op de wereldranglijst. Dit jaar won de gravelspecialist al het ATP-toernooi van Casablanca. Hij speelde dit seizoen alleen nog maar op gravel. Voor de 24-jarige Davydenko was het net als voor Puerta zijn allereerste halve finale in een Grand Slam-toernooi.

Nadal wint van Federer

Ook de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 5) heeft zich op zijn 19e verjaardag geplaatst voor de finale. Nadal won in de halve finales in vier sets van de nummer één van de wereld, de Zwitser Roger Federer: 6-3, 4-6, 6-4 en 6-3. Het is de allereerste keer dat de jonge Spanjaard deelneemt aan Roland Garros.