Russische vrouwenfinale op Roland Garros
Dementieva
PARIJS - Anastasia Myskina en Elena Dementieva hebben zich vanmiddag geplaatst voor de finale van het tennistornooi van Roland Garros. Myskina versloeg de Amerikaanse Jennifer Capriati. Dementieva haalde het van de Argentijnse Paola Suarez. De finale op Roland Garros wordt zo een onuitgegeven duel tussen twee Russische meisjes.
Myskina had twee korte sets en 1u01 nodig tegen Capriati: 6-2, 6-2. Elena Dementieva (9e) wipte eerder op de dag de Argentijnse Paola Suarez (14e) met 6-0, 7-5. Voor beide meisjes is het de eerste grandslamfinale.

Uitslagen:

  • Vrouwen enkelspel - halve finales:

    Elena Dementieva (Rus/9) - Paola Suarez (Arg/14) 6-0, 7-5
    Anastasia Myskina (Rus/6) - Jennifer Capriati (VSt/7) 6-2, 6-2 PARIJS - De Russische Elena Dementieva heeft zich als eerste geplaatst voor de finale op het tennistoernooi van Roland Garros. Dementieva haalde het in twee sets van de Argentijnse Paola Suarez: 6-0 en 7-5. In de finale neemt de Russische het op tegen de winnares van de wedstrijd tussen Jennifer Capriati (VS) en Anastasia Myskina (Rusland). In de eerste set stond er geen maat op de Russische: 6-0 na amper 27 minuten. In de tweede set was er meer weerwerk van Suarez, maar Dementieva hield het hoofd koel. Dementieva, negende reekshoofd, is de eerste Russische vrouw in dertig jaar die de finale van een grand slam tornooi haalt.