LOS ANGELES - De TV-comedy Curb Your Enthusiasm werd al geprezen voor zijn spitsvondige dialogen en zijn grappige wendingen, maar volgens de Los Angeles Times van woensdag kan de serie nu ook geprezen worden voor zijn strijd voor gerechtigheid. Want een man werd vrijgesproken van moord omdat hij tijdens een baseballwedstrijd in beeld werd genomen door de camera’s van deze show, op het moment van de misdaad.
Juan Catalan bracht vijf en een halve maand door in de cel, voor de moord op een tienermeisje. Maar hij heeft altijd beweerd dat hij zich met zijn dochter op een baseballwedstrijd bevond toen de moord in mei 2003 gebeurde. Hij had zijn tickets als bewijs, maar de politie geloofde hem niet omat hij door een ooggetuige vlak bij de plaats van de misdaad gezien werd.

Zijn advocaat Todd Melnik doorzocht daarom de officiële opnames van de wedstrijd in het stadion van de LA Dodgers, maar kwam van een kale reis terug. Hij begon opnieuw te zoeken toen hij vernam dat een ploeg van Curb Your Enthusiasm ook opnames had gemaakt in het stadion. Melnik vond tenslotte wat hij zocht op een outtake, een stukje film dat niet voorkwam in de uiteindelijke aflevering van de show.

De rechter besloot daarop om Catalan vrij te laten. ,,Toen ik de woorden van de rechter hoorde, barstte ik in tranen uit'', zei Catalan dinsdag, één dag na zijn 26e verjaardag. ,,Het was de gelukkigste dag van mijn leven.''