Prins Charles ,,denkt na'' over een huwelijk
Foto: © reuters
LONDEN - Prins Charles (55) denkt volgens een vriend van hem na over een eventueel huwelijk met zijn levensgezellin Camilla Parker Bowles (56). Het is de eerste keer dat iemand uit de entourage van de Britse kroonprins aangeeft dat de prins wel degelijk een huwelijk overweegt. Totnogtoe was het voor de hovelingen strikt verboden om zich over het delicate onderwerp uit te spreken.
,,Het zou niet juist zijn om de indruk te wekken dat er geen sprake is van een huwelijk of dat er niet over wordt gesproken. Maar een dergelijke beslissing neem je niet hals over kop of onder druk. Het is een persoonlijke beslissing'', zo citeerde de krant The Times de verder niet bij naam genoemde vriend. Volgens de krant verzet de aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams, zich niet meer tegen een eventueel huwelijk ondanks het feit dat Camilla gescheiden is. De aartsbisschop zou het voorbije jaar met prins Charles over de kwestie hebben gesproken.

Het gebeurt tegenwoordig overigens steeds vaker dat de anglicaanse kerk het hertrouwen van gescheiden mensen onder bepaalde voorwaarden toelaat. Volgens de krant The Guardian zou de anglicaanse kerkleiding echter nog niet hebben ingestemd met een kerkelijk huwelijk tussen Charles en Camilla.