Ivo Belet (CD&V): ,,Homokoppels moeten kinderen kunnen adopteren''
BRUSSEL - Ook homokoppels moeten kinderen kunnen adopteren. Dat zei Ivo Belet, ex-VRT-journalist en kandidaat op de Europese CD&V-lijst, in het programma Advocaat van de duivel.
Ivo Belet deed zijn uitspraken in het VRT-programma Advocaat van de duivel. ,,Waarom zouden homo's geen kinderen mogen adopteren'', stelde hij. ,,Ze hebben dezelfde rechten en plichten als iedereen''.

Belet zei te hopen dat zijn partij achter zijn standpunt staat. In een interview met Uitkomst, het blad van de Homoliga, liet CD&V-voorzitter Yves Leterme verstaan dat dit inderdaad het geval was. ,,Vermits homo's en lesbiennes als individu afzonderlijk nu al kunnen adopteren, hebben wij er geen bezwaar tegen dat ze dat samen ook kunnen'', aldus Leterme. ,,Er is nog wel het luikje internationale adoptie, waar wij vragen dat dit eerst nog eens goed bekeken wordt''.

De Homoliga stelt dat ze de CD&V na 13 juni - ongeacht de verkiezingsuitslag - aan haar beloften zal houden. Bij een recente stemming in het Vlaams parlement over een resolutie die aandringt bij het Federaal parlement om homo's en lesbiennes adoptierecht te geven, onthield de partij zich.