KATHMANDU - De verloofde van de Nepalese kroonprins Dipendra, Devyani Rana, zou na het bloedbad in het koninklijke paleis in Kathmandu naar India zijn gevlucht. Dat hebben verschillende Indiase kranten zondag gemeld. Mogelijk ligt een ruzie tussen Dipendra en zijn vader over een huwelijk met Devyani aan de basis van de achtvoudige moord.
Devyani Rana stamt uit een Indiaas-Nepalese adellijke familie. Dipendra wou met haar trouwen, maar dat stuitte op verzet van zijn vader. Volgens de Indiase krant Indian Express zag de koninklijke familie een toekomstige koningin met Indiaas bloed in de aders niet zitten. In Nepal steken geregeld anti-Indiase gevoelens de kop op.

Dreiging

De kroonprins zou vrijdag zijn ouders hebben gezegd dat hij hoedanook in het huwelijk zou treden met Devyani. Hierop zouden de koning en de koningin gedreigd hebben dat hij nooit de troon zou bestijgen, wat de slachtpartij veroorzaakte.

Intussen ligt Dipendra nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Na de moord op zijn ouders, broer en zuster en vier andere leden van de koninklijke familie, probeerde de kroonprins zelfmoord te plegen. Ondanks de moord is hij tot koning uitgeroepen. Zijn oom Gyanendra oefent de functie van regent uit.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig