MANILA _ Twee door de Filipijnse rebellenbeweging Abu Sayyaf gegijzelde mensen zijn in de omgeving van het dorp Bulanting in het zuiden van het land dood aangetroffen. Dat hebben de Filippijnse autoriteiten vandaag bekendgemaakt. Een van de twee lijken was onthoofd.
De slachtoffers zouden al twee of drie dagen dood zijn, gezien de staat van ontbinding waarin de lichamen verkeerden. De twee behoorden vermoedelijk tot de groep van twintig gijzelaars die op 27 mei uit een vakantieoord op het eiland Palawan was ontvoerd.

Na zware nachtelijke gevechten met de regeringstroepen op het eiland Basilan zijn de ontvoerders vanochtend vroeg met hun gijzelaars - onder wie drie Amerikanen - uit de stad Lamitan het oerwoud ingevlucht. Tijdens de gevechten slaagden zeker vier gijzelaars erin te vluchten. Gisteren waren er ook al vier gevlucht. In Lamitan hebben de ontvoerders een nog onbekend aantal nieuwe gijzelaars gemaakt. Hoe groot het aantal gijzelaars van de groep op dit moment is, is niet duidelijk.

Twaalf Fillipijnse soldaten zijn zaterdag om het leven gekomen en 32 anderen zijn gewond geraakt tijdens de poging van het leger om de gijzelaars te bevrijden, die de groep Abu Sayyaf op 27 mei heeft ontvoerd. Volgens een woordvoerder van de strijdkrachten vielen de doden toen een militair voertuig door een raket werd getroffen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig