GARFIELD BAY (VS) _ Vijf kinderen hebben zich in de Amerikaanse staat Idaho overgegeven aan de politie, nadat ze zich enkele dagen in hun ouderlijk huis met wapens en wilde honden hadden opgesloten.
De politie wilde de kinderen afgelopen dinsdag voor hun eigen bestwil meenemen. Hun moeder, die twee weken daarvoor weduwe was geworden, was die dag aangehouden omdat ze haar kinderen zou hebben verwaarloosd. Toen agenten de kinderen wilden ophalen, lieten de vijf 27 wilde honden op hen los en sloten ze zichzelf op. Naar verluidt waren de kinderen bang dat ze uit elkaar zouden vallen als ze zich zouden overgeven.

De kinderen zijn tussen de acht en zestien jaar. De eerste dagen wisselden ze met niemand een woord. Pas vrijdag kwamen de eerste gesprekken op gang en zaterdag verlieten ze onder grote belangstelling van de media hun huis in Garfield Bay. Volgens de politie zat de moeder psychisch in de knoop. De kinderen zijn al lange tijd niet naar school geweest. Het gezin had het financieel erg moeilijk. In het huis is geen stroom, water en ook de telefoon deed het niet meer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig