Louis van Gaal heel dicht bij Bayern
Foto: reuters
BERLIJN - Uli Hoeness, de algemeen manager van de Duitse voetbalclub Bayern München, heeft in de Duitse pers bevestigd dat de Beierse club dicht bij een akkoord staat met de Nederlandse trainer Louis Van Gaal.
Eerder was na een interview op de Duitse sportzender DSF reeds duidelijk dat van Gaal de nummer 1 was voor Franz Beckenbauer, voorzitter van de Beierse 'Traditionsverein'. Nu ziet het ernaar uit dat Beckenbauer ook de rest van het clubbestuur van de kwaliteiten van de Nederlander heeft kunnen overtuigen.

'Het lijkt erop dat van Gaal zijn contract bij AZ kan opzeggen en dat wij geen verbrekingsvergoeding moeten betalen', aldus Uli Hoeness in de krant Süddeutsche Zeitung. Ook volgens deze krant is van Gaal de topkandidaat om de eerder ontslagen Jürgen Klinsmann vanaf volgend seizoen op te volgen.

Hoeness zette wel de puntjes op de i. 'Er is nog geen enkele beslissing genomen wat de functie van hoofdcoach betreft. Van Gaal is een van de kandidaten, maar nogmaals, er is nog geen beslissing genomen en er is nog geen contract ondertekend', verduidelijkte Hoeness zondagnamiddag.

Van Gaal zou in München een contract van twee à drie jaar kunnen tekenen. De Nederlandse topcoach boekte in het verleden successen met Ajax, FC Barcelona, AZ Alkmaar en de Nederlandse nationale ploeg. Onlangs werd hij nog in verband gebracht met de Rode Duivels.

Bayern München is in Duitsland momenteel in volle titelstrijd. De club staat met nog 4 speeldagen te gaan op een 2e plaats in de Bundesliga, op 3 punten van leider Wolfsburg. Jupp Heynckes (63, o.a. ex-Real Madrid) traint de club nog tot het einde van het seizoen.