Roman Kreuziger (Liquigas) heeft de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. Oscar Freire (Rabobank) won de slotrit in Genève. Hij haalde het in een massasprint.
De drievoudige wereldkampioen, donderdag al de beste in de tweede rit, finishte voor de Amerikaan Tyler Farrar en de Spanjaard Koldo Fernandez. Philippe Gilbert eindigde als vierde, net voor Nico Sijmens.

De Tsjech Roman Kreuziger, die zaterdag de leiderstrui veroverde, is de eindwinnaar. Zijn leidersplaats kwam in de slotrit niet meer in gevaar. De bijna 23-jarige Tsjech haalde het met een voorsprong van 18 seconden op Vladimir Karpets en van 25 seconden op Rein Taaramae.

De Col du Mont d'Orzeires en de Col du Marchairuz waren de laatste hindernissen van deze Ronde van Romandië. De laatste beklimming naar 1.450 meter was er te veel aan voor Mark Cavendish. Hij verloor moest, samen met een veertigtal andere renners, het peloton laten gaan. Zijn ploeggenoten kregen de kloof met de grote groep niet meer dicht.

Op de laatste cols reden Paul Voss en Michaël Schär, die eerst ontsnapt waren, en Christophe Le Mevel en David Moncoutié op kop. De vier leiders werden op dertig kilometer van de finish in Genève gegrepen.

De tweede massaspurt van de week kwam er aan. Philippe Gilbert zette aan op vierhonderd meter van de streep, maar hij was niet bestand tegen de echte spurters. Niemand bleek opgewassen tegen Oscar Freire, die Tyler Farrar en Koldo Fernandez niet eens aan zijn achterwiel liet komen.