Duikers en militairen zoeken mee naar Annick
BRUSSEL - In de zoektocht naar de verdwenen Annick Van Uytsel uit Diest zijn vandaag voor het eerst een vijftigtal militairen ingezet. Een ploeg duikers zal ook de Demer afzoeken naar sporen.
De militairen moeten de agenten van de federale en lokale politie op het terrein bijstaan. De zoekacties concentreren zich rond Halen, waar de gsm van het verdwenen meisje het laatst werd gesignaleerd.

Annick Van Uytsel verdween zaterdagmorgen na een fuif in Schaffen. rond 6.30 uur werd het signaal van haar gsm voor het laatst opgepikt door een zendmast aan het afrittencomplex van de E314 in Halen. Daarom wordt in die buurt intensief gezocht, zegt parketwoordvoerder Patrick Vits.

'Dat gebeurt zowel rond het afrittencomplex als in een naburig bosrijk gebied. Zeventig agenten van de federale politie en de lokale politie van West-Limburg krijgen daarbij versterking van een vijftigtal militairen van het trainingscentrum parachutisten van Schaffen en een Agusta-helikopter. Duikers zullen ook de Demer in Halen afzoeken, en vooral het sluizencomplex zal van nabij bekeken worden.'

Ondertussen gaan de verhoren van de omgeving van het achttienjarige meisje voort. Een gemengde onderzoeksploeg van de federale gerechtelijke politie en de lokale recherche van de zone Demerdal (Diest-Scherpenheuvel-Zichem) voert het verdere onderzoek naar aanknopingspunten.

De zoekacties rond Halen zullen nog de hele dag doorgaan en ook morgen zal er gezocht worden, aldus het parket. Het ministerie van Defensie heeft ondertussen laten weten dat ook morgen vijftig militairen en vijf voertuigen ter beschikking van de speurders worden gesteld.