Belgische ouders geven hun baby’s een te onevenwichtige voeding. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van Nutricia België bij ouders van kinderen tussen de 6 en 36 maanden oud.
Nutricia België liet eind 2008 een studie uitvoeren waarbij 500 Belgische moeders gevraagd werd een dagboek bij te houden over de voeding van hun jonge kinderen van 6 tot 36 maanden. Uit het onderzoek blijkt dat Belgische kinderen erg onevenwichtig eten. Het gaat meer bepaald om een te hoge inname van eiwitten, suiker, verzadigde vetten en zout.

Daarnaast toont de studie een te lage inname aan van vitamine D, ijzer, onverzadigde vetten, vezels en water. Deze ongezonde voeding zal volgens Nutricia een negatief effect hebben op hun latere gezondheid.

Ouders geven nochtans massaal (89 procent) aan evenwichtige voeding belangrijk te vinden, maar in de praktijk loopt het dus meestal mis, aldus het onderzoek.

Op de website www.feedingforlife.be kan elke ouder het menu van zijn kind controleren op evenwichtigheid. Via praktische informatie online, heldere brochures en een educatief spel, worden ouders er wegwijs gemaakt in gezonde voeding.